Zarah Leander

Zarah Leander var svenske skuespiller og sanger, især kendt i de tysktalende og skandinaviske lande. Det var den øverste kvindelige stjerne i Nazi-Tyskland.

Biografi

Zarah Leander, Zarah Stina Hedberg blev født i Karlstad, Värmland. Hans forældre var Lorentz og Mathilda Wikstroem Hedberg. Han studerede klaver og sang. Det blev præsenteret som pianist i en alder af seks.

I 1922 afsluttede han sine studier og arbejdede som sekretær. Han giftede sig i 1926 med Nils Leander. Han havde to sønner, og et par år senere adskilt.

Siden 1929, han helliget sig at vise i Sverige, der udfører som sanger og skuespiller. Han indspillede sit første album i Sverige i 1929. I 1934 giftede han sig med journalisten Vidar Forsell, der vedtog børn af Zarah. Nogen tid senere de også skilt. I 1931 gjorde han sin første film i Sverige.

Han rejste til Wien for at arbejde Benatzky Operette hvor han begyndte sin karriere i de tysktalende lande. I Wien lavet filmen Premiere, den første tysk-talende. Han sluttede sig til UFA, som vil skyde ti film mellem 1937 og 1943. Den første var Zu Neuen Ufern, af Douglas Sirk. Zarah Leander var meget populær i deres roller som femme fatale, at blive den bedst betalte stjerne i UFA.

Det var den foretrukne diva af tyskerne, for hans grav og blød kontraalt stemme og hendes skønhed. Han erstattet Marlene Dietrich og Greta Garbo svenske kunstnere, der emigrerede til USA. Sammen med Marika ROKK, det var den foretrukne af dagen. Hans sange, ligesom hans film, var lidenskabelige og tragiske melodrama. Hendes elegance, hendes skønhed, hendes kraftfulde stemme og de særlige omstændigheder i landet, bidraget til hans indvielse. Han blev den foretrukne af Hitlers regime og Ministeriet for Propaganda brugte sin popularitet, hvilket gør det til et symbol på tysk biograf.

I 1943, de økonomiske vanskeligheder for den UFA gjorde det tilbage til Sverige, hvor han fortsatte sin karriere, men aldrig genvandt succesen af ​​hans år i Tyskland.

Han giftede sig igen i 1956, med pianisten Arne Huelphers. Han døde i Stockholm i 1981, på grund af en spill cerebral.Tenía 74.

Filmografi

  • Sverige
    • 1930 - Dantes Mysterier
    • 1931 - Falska Millionären
    • 1935 - Äktenskapsleken
    • 1958 - Jazzgossen
  • Østrig
    • 1936 - Premiere
  • Nazi-Tyskland
    • 1937 - Zu Neuen Ufern
    • 1937 - La Habanera
    • 1938 - Heimat
    • 1938 - Der Blaufuchs
    • 1939 - Es war eine Rauschende Ballnacht
    • 1939 - Das Lied der Wüste
    • 1940 - Das Herz der Königin
    • 1941 - Der Weg ins Freie
    • 1942 - Die große Liebe
    • 1942 - Damals
  • Vesttyskland
    • 1950 - Gabriela
    • 1952 - Cuba Cabana
    • 1953 - Ave Maria
    • 1954 - Bei Dir war es immer så schön
    • 1959 - Der Blaue Nachtfalter
    • 1964 - Das Blaue vom Himmel
  • Frankrig
    • 1946 - Tant que je Vivrai
  • Italien
    • 1948 - Toto Giro d'Italia
    • 1966 - Come imparai ad amare le donne
  0   0
Forrige artikel Se om du får!
Næste artikel Equity Forsikring

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha