Weng Weng

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
August 8, 2016 Peter Haupt W 0 0

Ernesto de la Cruz, bedre kendt som Weng Weng var en film skuespiller og kampsport ekspert fra Filippinerne. Dens 83 centimeter høje gør det, i henhold til Guinness Book of Records, den mindste karakter aktør i filmhistorien. Hans mest mindeværdige rolle er at "Agent 00" i filmen For Y'ur Højde Only, inspireret af James Bond-sagaen. I alt skød han 11 film mellem 1970 og 1980 går på pension flere år før hans død.

Det vides ikke, da den debuterede som skuespiller, selv om det er kendt, som gjorde en cameo i Go Tell It On The Mountain. Den største løft til hans karriere kom i komikeren Dolphy, en af ​​de vigtigste kunstnere i landet, der hyrede ham for filmen The Quick Brown Fox med en støttende rolle. Takket være denne forekomst, producenten Liliw Studios i 1981 gav en hovedrolle i en serie af film inspireret af James Bond sagaen og humoristisk, filmet af instruktøren Eddie Nicart. Mens han nød berømmelse i 1980'erne blev hans optrædener reduceret med helbredsproblemer og tilbragte sine sidste år i fattigdom. Han døde i en alder af 34 af et hjerteanfald, en fælles sag blandt mennesker ramt af dværgvækst.

Det betragtes som en af ​​stjernerne i B-film af tiden. Den australske instruktør Andrew Leavold forskning lavet dokumentaren The Search for Weng Weng, hvor episoder af sit liv bliver fortalt.

Filmografi

  • 1976: Sila ... Sa bawat bangketa Dante Pangilinan
  • 1978: Big Time Chopsuey Met Papa Dante Pangilinan
  • 1980: Quick Brown Fox Jett C. Espiritu
  • 1981: Romy Villaflor Stariray
  • 1981: Til Y'ur Højde Kun Eddie Nicart
  • 1981: Agent 00 Eddie Nicart
  • 1981: Ben Katawan Babae Tony Ferrer
  • 1982: D'Wild Wild Weng Eddie Nicart
  • 1982: The Impossible Kid Eddie Nicart
  • 1982: Den søde ... Sexy n 'Eddie den Tiny Nicart
  • 1984: Da Bedst i da West Romy Villaflor
  0   0
Forrige artikel Martha Marcy May Marlene
Næste artikel Sax

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha