Mady kristne

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
August 8, 2016 Elias Wilke M 0 1

Maria Marguerita "Mady" Kristne var en østrigsk teater og film skuespiller, og at USA blev medtaget i den sorte liste i en tid med McCarthyismen.

Biografi

Født i Wien, Østrig, hans far var Rudolph kristne, skuespiller døde under produktionen af ​​filmen Tåbelige Wives Erich von Stroheim, og måtte erstattes af Robert Edeson, en fortolker af stor fysisk lighed. Hans familie gik til Berlin, da hun var et år gammel, og New York i 1912. Fem år senere, på grund af Første Verdenskrig, blev familien betragtet som "uønsket" på grund af sin oprindelse, hvorfor de vendte tilbage Europa er han bosætter sig i Berlin, hvor han studerede med Max Reinhardt. Tidligere, i 1916, havde han gjort sin filmdebut i en amerikansk mellemliggende stumfilm.

Kristne handlet i flere europæiske film, den tyske flertal. I 1929 medvirkede han i første tonefilm udelukkende er fremstillet i Tyskland, hab ich Dich geliebt

I 1933, med fremkomsten af ​​nazismen, vendte han tilbage til USA. Som et teater skuespiller i Broadway arbejdede i alt tolv værker, blandt dem, der af Lillian Hellman Watch på Rhinen. Hun stammer titelrollen i 1944 brik I Remember Mama. Hans seneste filmroller fandt sted den båndene Alle Mine Sønner, baseret på skuespil af Arthur Miller, og Brev fra en ukendt kvinde, begge udgivet i 1948.

Senere også arbejdede han på tre tv-serie blev udstedt i 1949 og 1950.

Mady kristne døde af en hjerneblødning i 1951 i Norwalk, USA. Hun blev begravet på Ferncliff Cemetery i Hartsdale, New York.

Filmografi

Europæiske periode

  • 1917: Die Krone von Kerkyra - Liebe und einer Hass Königstochter, Friedrich Zelnik
  • 1918: Frau Marias Erlebnis Alfred Halm
  • 1918: Nachtschatten, Friedrich Zelnik
  • 1918: Die Dreizehn]] Alfred Halm
  • 1921: Der Mann ohne Namen, Georg Jacoby
  • 1922: Das Weib des Pharao, Ernst Lubitsch
  • 1923: Eine Glass Wasser, Ludwig Berger
  • 1923: Die Buddenbrooks, Gerhard Lamprecht
  • 1923: Der Schuh Verlorene, Ludwig Berger
  • 1924: Michael, Carl Theodor Dreyer
  • 1924: Die Finanzen des Großherzogs, Friedrich Wilhelm Murnau
  • 1924: Mensch gegen Mensch, Hans Steinhoff
  • 1925: Ein Walzertraum, Ludwig Berger
  • 1925: Die Verrufenen, Gerhard Lamprecht
  • 1925: Der Farmer aus Texas, Joe May
  • 1926: Nanette macht alles, Carl Boese
  • 1926: Die Königin von Moulin Rouge, Robert Wiene
  • 1927: Der Sohn der Hagar, Fritz Wendhausen
  • 1927: Königin Luise, to dele, Karl Grune
  • 1928: Das Herz Brennende, Ludwig Berger
  • 1928: Le Duel, Jacques de Baroncelli
  • 1928: Eine Frau von Format, Fritz Wendhausen
  • 1929: Den løbske Princess, Anthony Asquith og Fritz Wendhausen
  • 1932: Der Schwarze Husar, Gerhard Lamprecht
  • 1933: Salon Dora Green, Henrik Galeen
  • 1933: Ich und die Kaiserin, Friedrich Hollaender

Amerikansk Periode

  • 1916: Audrey, Robert G. Vignola
  • 1934: En Wicked Kvinde, Charles Brabin
  • 1935: Escapade, Robert Z. Leonard
  • 1935: Skib Cafe, Robert Florey
  • 1936: Rivaler, Howard Hawks og William Wyler
  • 1937: Seventh Heaven, Henry konge
  • 1937: Heidi, Allan Dwan
  • 1937: The Woman I Love, Anatole Litvak
  • 1943: Tender kammerat, Edward Dmytryk
  • 1944: Adresse Ukendt William Cameron Menzies
  • 1948: Alle Mine Sønner, Irving Reis
  • 1948: Brev fra en ukendt kvinde, Max Ophüls

Teater

  • 1933: En guddommelig Drudge, Vicki Baum og John Golden, med Walter Abel, Josephine Hull og Victor Kilian
  • 1936: Alice Takat, Joseph Ruben, med John Emery og Lloyd Gough
  • 1938: Save Me Waltz, Katharine Dayton, Leo G. Carroll, John Emery, Laura Hope Crews, George Macready og Jane Wyatt
  • 1938: Heartbreak House, George Bernard Shaw, produktion af John Houseman og Orson Welles, sceneri af sidstnævnte, med George Coulouris, Vincent Price, Erskine Sanford og Orson Welles
  • 1938-1939: Hamlet, William Shakespeare, Maurice Evans produktion, med Alexander Scourby, Rhys Williams og Maurice Evans
  • 1939: Henry IV, del 1, af William Shakespeare, Maurice Evans produktion, med Edmond O'Brien, Alexander Scourby, Rhys Williams og Maurice Evans
  • 1940: Return Engagement, Laurence Riley, med Bert Lytell og Alex Nicol
  • 1941: Den dame, der kom til at bo, Kenneth White, Mildred Natwick
  • 1941-1942: Se på Rhinen, Lillian Hellman, musik af Paul Bowles, sceneri af Herman Shumlin, Ann Blyth, George Coulouris, John Davis Lodge, Paul Lukas og Lucile Watson
  • 1944-1946: I Remember Mama, John Van Druten fra romanen Mamas bankkonto Kathryn Forbes, produktion af Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II, med Marlon Brando og Oscar Homolka
  • 1947: Besked til Margaret, James Parrish, sceneri af Elliott Nugent, med Miriam Hopkins
  • 1949-1950: Fader, August Strindberg, tilpasse Robert L. Joseph, sceneri af Raymond Massey, med Grace Kelly og Raymond Massey
  0   0
Forrige artikel Italienske tegneserier
Næste artikel Federico Bahamontes

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha