Jacques Laskar

Jacques Laskar, født den 28. april 1955 Paris, er en fransk astronom. I dag er directeur de recherche på CNRS, medlem af astronomi og dynamiske systemer gruppe af Institut de Mécanique Céleste et de Calcul des ephemeris af Paris Observatory. Siden 2003 er han medlem af det franske videnskabsakademi. Han fik sølvmedalje for CNRS i 1994.

Tidligt i sin karriere

  • 1974-1977: Matematik studerende ved École Normale Supérieure de Cachan.
  • 1977-1980: Underviser matematik på ungdomsuddannelserne.
  • 1981: du godkender de indsigelser til high school matematiklærer.
  • 1982: Diplom af avancerede studier i astronomi og himmelsk mekanik.
  • 1984: Doktorgrad på Observatoire de Paris.
  • 1985: Han sluttede sig til Bureau des længdegrader.

Forskning

Stabilitet af solsystemet

I 1989 Jacques Laskar viser, at alle planeterne i solsystemet beskrevne kaotiske baner, især de indre planeter Merkur, Venus, Jorden og Mars. Merkur er den ene med en kaotisk bane med excentricitet og kunne lide stærke variationer, at kunne ubalance baner omkringliggende planeter og mulig planetariske sammenstød eller sammenstød af kviksølv med Solen, eller endda udslyngning-system Solar.

I 2009 udgiver en numerisk simulering af udviklingen i banerne for hver planet i solsystemet over de næste 5.000 millioner år, hvilket er den tid troede resterne af aktivitet solen. Det baserer sig på en detaljeret model, der inkluderer Solen, alle planeterne, Pluto og Månen; og under hensyn til de relativistiske korrektioner af loven om universel gravitation. Det konkluderes, at der er en 1% chance for, at engang katastrofale begivenheder såsom kollisioner mellem planeter eller lignende forekomme. · I 99% af tilfældene simuleret baner planeterne er aldrig på tværs, som er umulige kollisioner.

De forskellige simulerede sager Laskar adskiller sig kun i deres oprindelige betingelser, dvs. af positionsdata og hastigheden af ​​hver planet i solsystemet i nuet. Tiny variationer i disse værdier, om rækkefølgen af ​​en meter i positionen af ​​en planet, hvilket resulterer i væsentligt forskellige stier på tidsskalaer i størrelsesordenen 10 millioner år. Dette gør det umuligt at vide med sikkerhed den fremtidige udvikling af solsystemet, som er karakteristisk for kaotiske dynamiske systemer.

Skævhed af planeter

Jacques Laskar har også bidraget til studiet af udviklingen i skævhed af planeter i solsystemet. For eksempel forklarede årsagen til den retrograd rotation af Venus.

Paleoclimatology

Det har bidraget til den astronomiske teori om palæoklimatiske at kvantificere præcist udviklingen af ​​orbital excentricitet og skævhed af ekliptika jord i løbet af de sidste 250 millioner år. Den skævhed af ekliptika er årsag til årstiderne og bestemmer, hvor meget sollys mellem forskellige punkter af breddegrad varierer, som har en direkte effekt på klimaet.

  0   0
Forrige artikel Storebæltsbroen
Næste artikel Volta-Congo sprog

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha