Eulidia yarrellii

Hummingbird Arica, også kaldet kolibri Arica, Chile stjerne, eller pink ansigt fairy kolibri er den eneste art, der integrerer den monotypic slægt: Eulidia den Trochilidae familien. Denne fugl er fordelt i vest-centrale Sydamerika.

Egenskaber

Det er den mindste fugl bor i Chile. Den måler 80 til 90 mm lange i tilfælde af mænd, og 70 til 80 mm lange i tilfælde af hunner. Den vejer mellem 2-3 gram.

Mores

Denne kolibri levested er krat langs ådalene i ørkenen regioner. Han bor hovedsageligt i højder under 750 mnsnm, men nogle gange har det fundet over 2000 meter.

Den lever af ensomme vej, i et sammensat hovedsageligt af nektar kost, som suger det meste mellem naturlig vegetation, ser blomster indfødte buske som Chanar, men også bor i haver, parker, lunde af frugttræer, og bevoksede områder i oasen fodring på blomster af Lantana, Hibiscus, og Citrus. Suppleret med små spindlere og insekter.

Den yngler i slutningen af ​​august eller begyndelsen af ​​september. På en lille gren, bygger en skålformet rede lavet af plantefibre og uld. Der lægger to hvide æg, 11 mm lange og 6 mm bred. Inkuberer i en periode på 16-19 dage.

Taksonomi

Denne monotypic arter blev oprindeligt beskrevet af franske ornitolog Claude Jules Marie Bourcier i 1847, under det videnskabelige navn: trochilus yarrellii. Dens type lokalitet er "Montevideo", men det er forkert, fordi det var faktisk "Arica", i dag i det nordlige Chile. Slægten blev beskrevet af franske ornitolog Martial Étienne Mulsant i 1877.

Denne systematiske enhed er nært beslægtet med Myrtis, og nogle gange er det er blevet medtaget i det.

Distribution og bevaring

Eulidia yarrellii er klassificeret som en "truede arter."

Kun de spiller jævnligt i dalene Azapa og Vitor, i regionen Metro Manila, det nordlige Chile. Selv om det lever i mindre mængder i dalen Lluta, ikke hvad det har været siden 2003 fundet. Der er historiske optegnelser så langt sydpå som Cobija, i den nordlige provins i Antofagasta.

I første halvdel af det tyvende århundrede var det meget almindeligt, med tæller over 100 eksemplarer fodring sammen. I det XXI århundrede arten er blevet sjældne, almindelig kun lokalt.

I 2007 verdens bestand af arten blev anslået til omkring 1200 eksemplarer, fordelt med 55% i Azapa Valley, og 45% i dalen af ​​Vitor.

Nogle prøver, eventuelt omstrejfende, blev observeret i departementerne sydlige Peru, nord for Tacna og Moquegua, selv om der er ingen optegnelser fra det tyvende århundrede i landet.

Habitat tab i landbrugsområder for at gøre det den største trussel mod arten. Det har formået at bevare kun små tilbageværende pletter af egnede oprindelige vegetation. Også risikabelt virkningerne af sprøjtning fra luften af ​​pesticider til at bekæmpe bananfluen, og konkurrencen med andre arter af kolibri aggressiv: den peruvianske split hale, som invaderede levested Hummingbird Arica kun i de seneste årtier det tyvende århundrede.

  0   0
Forrige artikel Christopher Young
Næste artikel Humberto Solleiro

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha