Campbells Mona Monkey

Campbells abe er en primat af Cercopithecidae catarrhine familien, der bor i Vestafrika.

Beskrivelse

Farven er gullig grå på ryggen. Bugen er lysere. Den overvejende blå ansigt, hvidt skæg. Er mellem 35 og 55 cm, og nåede en vægt på op til 6 kg.

Udsendelse og levested

Udsendelsen området er Vestafrika, fra Gambia til Liberia. Specielt i følgende lande: Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Senegal og Sierra Leone. Lowes mona abe blev betragtet som en underart bosat i Elfenbenskysten og Ghana, men er nu betragtes som en selvstændig art. Den levested omfatter forskellige typer af skove.

Behavior

De fører træerne liv og har daglige aktivitet. De lever i territoriale grupper bestående af omkring 13 personer, med en voksen mand, og flere hunner og kalve.

De spiser for det meste frugt, men kosten også omfatter frø og andre anlæg og lejlighedsvis insekter og andre smådyr. Drægtighed varer omkring fem måneder, og i slutningen en enkelt kalv fødes normalt. Mothering sidste et år eller deromkring. Seksuel modenhed er nået mellem 2 og 3 år.

Undersøgelser udført i 2009 tyder på, at denne art har en af ​​de mest avancerede former for animalsk kommunikation, med en rudimentær syntaks.

Taksonomi

To underarter er blevet beskrevet:

  • C. c. campbelli
  • C. c. lowei

Nogle forfattere mener de sidstnævnte en anden art.

  0   0
Forrige artikel Colin Edwards

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha