Bison bonasus

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Januar 3, 2017 Tom Teller B 0 4

Den europæiske bison er en art af artiodactyl pattedyr af oksefamilien. Det er den største pattedyr i Europa og en af ​​de mest truede, så er genstand for flere fangenskab avlsprogrammer, der gennemføres i zoologiske haver.

Beskrivelse

Det er ligner den amerikanske bison, men mere let bygget. Dens silhuet er massiv, med veludviklede forfjerdinger, den brede, store hoved og kryds kontrolleret. Pelsen farve er mørkebrun, lang, og især udviklet i hovedet, skuldre og nakke. Kalvene er normalt lettere end voksne fisk pels. De er også udstyret med en lille "skæg" i halsen, og halen er dækket med lange hår. Bunden af ​​benene har kort pels, i modsætning til den amerikanske bison. Begge køn har horn, der er korte, tykke, og opad, og den maksimale indspillede længde er 50,8 centimeter.

Den europæiske bison målte 250-350 cm, 50-80 over halen, og har en skulderhøjde spænder fra 150 til 200 cm. Voksne hanner vejer mellem 400 og 920 kg, mens hunnerne, mindre, i området mellem 300 og 400.

Deres tandlæge formel er: = 30-32 tænder.

Habitat

I modsætning til den amerikanske bison, har europæerne aldrig nydt livet i enge og åbne rum, men har gjort deres hjem i skovene, både løvfældende og blandet løv- og nåletræer. Som de strejfe i grupper på omkring 20 personer, fodring på alle typer plantemateriale, primært under løv, men også urter, bark og unge grene. Asketræer synes at tiltrække dem mere end andre træer, mens nåle af fyr og andre evergreens ikke er til din smag. Om vinteren samles de i besætninger, der kan nå hundrede trukket medium mens sneen på jagt efter begravede rødder og frugter, mens ældre mænd altid undgå sådanne skarer og føre et ensomt liv.

Tidligere, europæisk bison lejlighedsvis offer for ulve, bjørne, tigre og løver, men i dag disse dyr er forsvundet fra det europæiske kontinent, eller er blevet meget sjældne, så vi kan antage, at bison øjeblikket mangler naturlige rovdyr.

Biologi

Det er en social og selskabelig dyr, danner besætninger spænder fra 10 til 30 personer, ledet af en gammel mand. Parringstiden sker mellem august og september. Drægtighedsperioden er mellem 260 og 270 dage, hvorefter hunnerne føder en enkelt kalv. Fødsler opstår mellem maj og juni, og hunnerne er normalt isolerede til at føde. De unge er vænnet til syv måneder, og bo hos moderen i op til tre år. Den maksimale levetid, der er registreret, er 22 år, men kan nå op på 40 i fangenskab.

Underarter

Beskrevet følgende underarter:

  • Bison bonasus bonasus
  • Bison bonasus caucasicus
  • Bison bonasus Hungarorum

Extinction i naturen og moderne ekspansion

Den europæiske bison, tidligere var udbredt i Europa kommer til West Asien, men der var ved at forsvinde på grund af den massive jagt, som han blev udsat, samt rydning af skove. Den oprindelige fordeling af europæisk bison bestående Østeuropa og det vestlige Rusland, at være til stede også i Kaukasus og nordvestlige Iran. Herodot citerer sin tilstedeværelse i Thrakien og Acarnania, i det nordlige Grækenland. Selv store, dette enorme fordeling ikke var vedvarende, for som allerede nævnt bison foretrækker skovområder, og sletterne blev erstattet af flokke af urokser og vilde tyre. Jagt og stadig mere intensiv logning af europæerne til træ eller afsætte jord til landbrug eller græsning reducerede urskov levested for bison. Kaukasus bison var blevet fordrevet i løbet af de sidste årtier af sin eksistens, til det område besat af nåleskove, stadig meget muligt, at deres vinter krisecentre blev placeret i de overfyldte områder af bøgeskove placeret på lavere højder, men ikke Serles lov til at bo i disse områder, var deres levesteder reduceret mere og mere, indtil deres udryddelse. Europæiske bison, der bor i de områder i Transsylvanien lykkedes ham noget svarer til, hvad der skete i Kaukasus. For det fjortende århundrede, var der kun et par hoveder i den franske Ardennes regionen ikke modstand til slutningen af ​​århundredet. Pervivieron bison i Rumænien indtil 1762 og Transsylvanien under østrig-ungarske regel indtil 1790.

I mellemtiden, da det sekstende århundrede de herskende dynastier i Rusland, Litauen og Polen fandt, at død af en bison var privilegium royalty, der kommer til at straffe krybskytteri endda døden i nogle tilfælde. Dette gav et mere eller mindre acceptabelt overlevelse dette dyr i Østeuropa, indtil Anden Verdenskrig, da de begyndte at blive massakreret af tiere at fodre flygtninge og soldater ved fronten. I 1919 døde den sidste polske bison i Bialowieza-regionen, og i 1927 gjorde han de sidste eksemplar, der lever i frihed i Kaukasus. Arterne ville ikke være helt slukket på det tidspunkt 50 personer, der lever i zoologiske haver spredt over hele verden.

I 1923 Polen blev indført i det internationale Defense Company Bison, der forsvarede inddrivelse af denne art. I 50'erne fik han tilladelse fra den polske regering til at genindføre 12 eksemplarer i Bialowieza Forest, i Podlasie, som blev erklæret en nationalpark, og i 1966 FN indgår den europæiske bison på listen over beskyttede dyr. Siden da har de kombinerede indsats af CIDB og flere zoologiske haver i forskellige lande opnået overvældende succes af disse 12 eksemplarer i dag ned 613 bison, der lever i forskellige polske nationalparker, og flere nye besætninger, der er blevet indført i ordningen delvis frihed i Hviderusland, Rusland, Rumænien, Ukraine, Moldova, Litauen og Kirgisistan, samt Spanien, hvor 4. juni blev 2010 introduceret i syv eksemplarer Palencia kommunen San Cebrian de Muda, som tilpasset sig godt og formåede at gengive, nå op til 9 personer, men senere døde af voksne hunner. I juni 2012, 17 nye prøver kom fra Holland og Belgien, som blev inddelt i tre grupper: en anden population af 6 eksemplarer i San Cebrian de Muda, 4 og 7 eksemplarer i Villayón Siero. Et eksemplar af overdragelsen Villayón døde efter hjerteproblemer. Der er også et projekt om at indføre de arter i Frankrig.

Det skønnes, at det samlede antal europæiske bison var i 2011 omkring 4000 eksemplarer. Men arten er stadig i fare. Den lave genetiske mangfoldighed, resultatet af indavl, gør disse dyr er særligt sårbare over for virus, såsom mund- og klovesyge. Indførelsen af ​​besætninger af semi-vilde bison i flere europæiske lande er ikke kun relateret til bevarelse behov af denne art, men også med ønsket om at fremme turismen i landdistrikterne, da arten tiltrækker turisme. Hertil kommer, at mænd, der er ikke længere så dominerende isoleret normalt sælges til zoologiske haver eller kan jages, med tilladelse, til en pris, der beløber sig til 10.000 euro pr kopi. En del af de indsamlede midler anvendes til bevarelse af denne art. Mens der i Polen bison jagt er forbudt, er det ikke usædvanligt at lejlighedsvis tillade højtstående politikere og andre statslige gæst tegn.

  0   0
Forrige artikel Aroz
Næste artikel Villefranche-de-Conflent

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha